\"علي اصغر نوروزي\" سرپرست هيأت کاوش‌هاي نجات‌بخشي حوزه آبگير سد کارون 4 با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: بررسي باستان‌شناسي محدوده آبگير سد کارون 4 از تابستان 1385 شروع شد و قرار است در پاييز سال جاري مرحله دوم کار آغاز شود.

وي با بيان اينکه 30 مکان فرهنگي و تاريخي در اين محدوده شناسايي شد، خاطرنشان کرد: در حدود 10 مکان در اثر فعاليت‌هاي عمراني مانند راهسازي، احداث لوله نفت ، آماده سازي زيرساخت‌هاي سد و عوامل طبيعي فرسايش و سيلا‌ب‌ها از بين رفته است.

نوروزي افزود: قبرستان‌ها و مقابر دوره صفوي از ديگر آثار محدوده سد کارون 4 است.

به گفته وي، در محدوده پل مرواريد، پل فلزي دوره قاجار که اولين پل کابلي ايران است، محوطه‌هاي مجاور پل، بقاياي پل‌هاي قديمي، جاده باستاني دز پارت، سنگ‌نبشته‌ها و سنگ‌نگاره‌هاي مجاور، محوطه‌هاي دوره‌ تاريخي زاغه و جارو، چرکين و زيتون با آثار دوره اسلامي مهمترين آثار شناسايي شده در محدوده سد بود.

سرپرست هيأت کاوش‌هاي نجات‌بخشي حوزه آبگير سد کارون 4 تأکيد کرد: مستندسازي و نجات‌بخشي آثار واقع در درياچه سد از اولويت‌‌هاي اساسي در مطالعات مرحله دوم است.

بنا بر اين گزارش، سد کارون 4 در جنوب غربي استان چهارمحال و بختياري و در 180 کيلومتري جنوب غربي شهرکرد، در محل تلاقي دو رودخانه مهم از سرشاخه‌هاي رود کارون به نام‌هاي بازفت و ارمند قرار دارد.

درياچه سد در محدوده شهرستان‌هاي لردگان و اردل و تاج سد در مرز دو استان چهارمحال و بختياري و خوزستان واقع شده است. درياچه سد تا تراز 1025 متر از سطح دريا محدوده‌اي به وسعت 30 کيلومتر مربع و به طول 80 کيلومتر را در امتداد دره‌هاي ارمند و بازفت به زيرآب خواهد برد.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386061457